lauantai 26. joulukuuta 2009

Tapaninpäivän tunnelmia

Joulu alkaa olla ohi ja pukki toi paljon ihania lahjoja!

Aattopäivää ja iltaa vietettiin rauhallisissa merkeissä neljän tyttären ja vävyntekeleen kanssa.
Välillä ihmeteltiin lasten kanssa ikkunasta pihalla tupakoivaa pukkia, jolta oli perhe hukassa (kävin juuri ulkona, kun pukki etsi kuumeisella vimmalla jotakin perhettä, ja kyseli neuvoa minultakin). Pukki saisi kyllä lopettaa tupakoinnin, että pysyisi terveenä ja näyttäisi hyvää esimerkkiä lapsille. Täältä kaukaa katsottuna arveltiin lopulta sen kyllä olleen piippu,jota pukki tupruutteli hermostuneena...

Eilen oli kova pakkanen, yli 21 astetta, joten ei lähdetty hakemaan tyttöä ja vävyä tänne meille, vaan oltiin päivä pienemmällä porukalla, ja tätä iltaa vietettiin taas Susannan ja Aponkin ollessa meillä pelaamassa pukin tuomia lautapelejä.

Kaiken kaikkiaan oli oikein ihana joulu!

torstai 24. joulukuuta 2009

Vaasit

Tämä on ihan tosi tarina, jonka kuulin kirkossa.
3-vuotiaan pikkupojan kirje joulupukille.

Rakas joulupukki!
Minä toivon vain, että tuot paljon vaaseja äidille. Tai jos et voi tuoda vaaseja, niin tuo minulle ainakin pikaliimaa.

:)

maanantai 21. joulukuuta 2009

Joululauluja

Käytiin eilen kahden keskimmäisen tyttären ja vävytekeleen kanssa keskustan pääkirkossa laulamassa kauneimpia joululauluja. Väkeä oli todella paljon, lopuksi ilmoittivat määrääksi 1350 henkeä! Kaikki varatuolit oli käytössä, osa istui alttarin portailla ja osa ei mahtunut ollenkaan istumaan.
Olin jo tiistaina käynyt joen pohjoispuolen kirkossa yhdessä Ryhmätalon ja osaston porukoiden kanssa laulamassa laulut, mutta on siellä pääkirkossa erilainen, juhlallinen tunnelma.

Joulutohina on jo takana, kerrankin on kaikki jutut ajoissa tehtynä. Kuusikin on parvekkeella valoisana ja koristeltuna ja täällä sisälläkin tuoksuu ihan joulu - ihanaa!
Nuorimmat tulevat tänne äidin luo jouluksi, kunhan vain koulut loppuvat huomenna. Keskimmäisellä olisi koulua vielä aatonaattona, mutta ei aikonut kahden tunnin takia jäädä Kuopioon, vaan tulee huomeniltana kotiin.
Toiseksi vanhin tyttö tulee vävytekeleen kanssa myös aatoksi tänne ja varmaan "kohta ex-mieskin" tulee tänne viettämään joulua,joten tiivistä, lämmintä tunnelmaa riittää täällä pienessä asunnossa.

perjantai 18. joulukuuta 2009

Perjantaita vaan

Kyllä täällä joka viikonloppu olen käynyt, mutta niin hätäisesti, etten ole ehtinyt kirjoittelemaan. Nyt kävin jo ihailemassa tekemiänne kortteja ja muita töitänne, ja niiden lumoissa tässä nyt ollaan.

Joulukortit tuli tehtyä ja lähetettyä, mutta kuvaa niistä en muistoksi saanut, kun ei tällä hetkellä ole kameraa käytössä. Olivat kyllä kaikki ihan tavallisia 3D-kortteja, joita olin koristanut paperi/virkatuin kukkasin.
Rehellisyyden nimissä pitää kyllä myöntää, että 10 ostokorttiakin meiltä lähti tänä jouluna :( Ja tyttöjen kortit myös oli ihan ostokortteja. Nolottaa, mutta en vain jaksanut, enkä viitsinyt tehdä niitä enää yhtään enempää. 20 korttia kaikkiaan kiikutin posteljoonin kannettavaksi ja muutamia tein ja annoin ihan käteen suoraan, joten kolmannes edellisvuosien korttimäärästä vain lähti tänä vuonna matkaan.

Voi, kun minua harmittaa. En pääse kirjautumaan Ihan Itseen, kun aikoinaan olen sinne kirjautunut vanhalla sp:llani, joka ei enää ole voimassa, enkä muistaisi siihen edes salasanaa. Nyt en sitten pääse kirjoittamaan sinne, ellen sitten kirjottaudu sinne sitten ihan uutena jäsenenä. Ei vain viitsisi, kun tuo nicki on mulla ollut iät ja ajat, etten osaa edes muuta ajatella. Harmin harmi!!

Minä muuten hoksasin, mikai korttien teko ei enää jaksa innostaa. 1. tilan puute 2. muiden kortit on niin monimutkaisia ja hienoja, etten näillä välineillä kykene vastaaviin ja 3. turha niitä on sadoittain tehdä nurkkiin lojumaan, kun en saanut niitä vietyä myyntiin. Että silleen...

Mutta nyt lähden ihaisemaan aikaansaannoksianne. Ai ja syödäkin varmaan pitäisi... Palaillaan!