perjantai 23. tammikuuta 2009

Jehkottaren haasteen malleja

Uusin korttihaasteen malli.Ja tässä vanhoja Jehkotar haasteita. Laitan nämä tänne ihan vain itselle malliksi ja muistutukseksi. Ehkäpä joskus otan urakaksi tehdä kaikilla alleilla kortin.

Mansikkakortti

Seuraavassa käytetty Helin arvontavoittopaperia, keskimmäisen ostamia nauhoja, kuopukselta saatuja puumansikoita, ja kierrätyskukkia ja -lehtiä.
Niin, ja tämän voi (tässä vaiheessa, kun ei ole toivotuksia vielä) avata joko tässä asennossa eli kääntää alhaalta ylös, tai kääntää kortin niin, että mansikat jää vasempaan alareunaan, ja kortti avautuu "normaalisti". Olipas harvinaisen vaikea selittää...

Uusimmat kortit

Ekana 3D-CD-kortti, josta puuttuu toivotukset, koska en omista ystävälle-leimaa, eikä minulla ole niitä edes ääriviivatarroina. Kortti vaalea lila, kulmassa pienet yksinkertaiset paperikukat (mietin vielä, että lisäänkö niihin kukkiin toiset kerrokset), joiden keskellä ja muissa kulmissa anilliinit helmet. Kukat, kukka-taustapaperit ja leimakuvat ovat taannoin Heliltä saaduista blogivoitoista - ihania!

Seuraavat kolme korttia on helmiäispohjille tehdyt, uusilla Inktenseillä väritellyt leimakuvat. Koristeina nauhaa, kukkia ja helmiä. Livenä nuo väritykset ovat kyllä paljon paremman näköisiä, mutta silti mietin pitäisikö niitä vielä koettaa varjostella ja parannella vielä.

Korttipäivitystä

Vihdoin sain kuvattua nuo uusimmat korttini. Olen kuvannut kortit aina iltapimeällä, niin ajattelin kokeilla, että miten väreihin vaikuttaa, jos ne kuvaisikin päivänvalon aikaan. No enpä koko viikolla muistanut kortteja ennen kuin pimeällä. Se muisti, se muisti... Nyt sitten piti kuvata ne, vaikkei tämä päivä paljon valjennutkaan, kun oli niin lumisateista koko päivän. Kuvat siis on kuitenkin otettu valot päällä ja salamavalolla, mut ei voi mitään... Saa noista nyt ainakin jonkinlaisten käsityksen millaisia ne ovat.

Kaksi ensimmäistä korttia on viimekesältä. Tuo vaalea on hahmotelma keskimmäisen tyttären rippikutsuksi, tehty vain tavalliselle persikansävyiselle korttipohjalle.
Keskimmäinen on sitten testaus varsinaisesta kutsukortista, johon tuli vaaleanvihreälle helmiäispohjalle hopealla embossatut iso ruusu, sekä teksti "Kutsu". Sisällä kolmiomainen tasku kuultavasta vellumista jossa hennosti hopeisia pieniä varrellisia ruusuja. Pieni tarina vaellusriparista, kutsu ja ajo-ohjeet printattuna vaaleanvihreälle kopiopaperille, jonka taitoin siihen taskuun.
Viimeinen kortti on tehtu teippaamalla revitty hennon vaaleanpunertava mulberipaperipala vaaleanpunaiselle paperille, joka sitten kiinnitetty helmiäiskorttipohjaan. Kuvat ovat vain ääriviivatarraa ja kulmassa kolme helmeä.

maanantai 19. tammikuuta 2009

Väritystä ja korttientekoa tarvikevalkkauksen välillä

Tuli tuossa lauantai-iltana vähän maalailta inktenseillä. Jotenkin niihin kovasti kaipaan vauvanvaaleita-sävyjä, mutta eihan mikään taida olla täydellistä. Täytyy lisäksi hankkia kunnon vesivärikyniä, josko ei ihan tuollaista 72-pakkausta sentään... Lisäksi Miijjan ohjeen mukaan kokeilin pohjustella leimakuvia ProMarkereilla, ja kyllä niihin vähän tutumaa jo sainkin. En taida sittenkään laittaa niitä myyntilistalle...
Koholakka on noista uusista tuttavuuksista se suosikki, mutta senkin käyttö voisi olla huomattavasti monipuolisempaa, kun sen vain opettelisi.
Ehkäpä huomenna kuvailen noita viikonlopu aikaan valmistuneita korttejani, ja saan laitettua niitä tänne, niin saate antaa tuomionne...

perjantai 16. tammikuuta 2009

Väritystä Inktenseillä

Nyt on ensimmäiset kokeilut Inktenseillä takana, ja eihän niillä äkikseltään kunnon jälkeä saa. Olin jo ihan epätoivoinen, kun väritys ei onnistunutkaan niin, kuin olisin halunnut. Mutta en aio antaa periksi, nyt kun Miijjalta löysin tosi hyvät ohjeet! Muistin, että olin ne jonkun blogissa nähnyt ja googlettamalla ne sitten löysinkin.
Osaksi laitoin huonon tuloksen erittäin huonolaatuisen pensselinkin syyksi. Onneksi Janitalla on kunnon pensseleitä, niin lainaan vastaisuudessa sieltä, etten huonon pensselin takia pilaa kovin montaa väritystä..

Vesiväreistä ja vesivärikynistä tykkään, niin eiköhän tuo harjoittelulla ja harjoittelulla ja harjoittelulla ala lopulta sujua noillakin. Mietin varmaan toista vuotta vesivärikynien ostoa, sitten luin (varmaan Maijun blogissa) Inktenseistä, ja aloin miettiä niitä. Pitkään mietin kummat valitsen, mutta päädyin sitten noihin "värikylläisempiin", kun niitä tavallisia vesivärikyniä mulla on ennestään 12 kpl pakkaus ja aika hyvät tavalliset vesiväritkin.

Onhan mulla se yksi paketti ProMarkereitakin, mutta niistä en kyllä tykännyt ollenkaan. Tosin kerran niitä vain olen testannutkaan.. Luulen kyllä, että niitäkin saattaa Miijjan ohjeen mukaan tulla käytettyä kuvan pohjustuksia värittäessä. Olin kyllä ajatellut myydä ne pois tuosta pyörimästä, mutta ehkä en sentään vielä, vaan kokeilen vielä ainakin kerran uudelleen ;)

Tässä pari kuvaa, joista tuon punaisen Magnoliatytön olin jo väritellyt osittain. Väritin sen nyt loppuun ja laitoin siipeen sitä uutta koholakkaa (vaikkei se kuvassa näy). Tuon siilikortin pikkukukat, sekä päivänkakkaran keskustaan olen laittanut koholakkaa. Ikävä, ettei se kuvissa näy, kun livenä se on niin kivan näköistä. Tuohon Siilikorttiin tulee vielä jokin toivotus.

Ostoksilla pakkasessa

Pari päivää täällä on ollut ihan kunnon talvikelit, pakkanen parinkympin tietämillä. Ja minä kun en pakkasista tykkää ollenkaan!

Pitkästä aikaa käytiin isännän kans kaupungissa asioilla, ja tietysti Suomalaisessakin piti piipahtaa. Ja da-daa, nyt ne on sitten hankittu, Derwent Inktensen 72 -setti 69e. Mukaan lähti myös kaksi neliön muotoista ja kaksi normi helmiäis korttipohja-kirjekuoripakkausta, yht 6e.

Värittelin tuossa varovasti pari leimakuvaa alustavasti. Vettä en vielä ole käyttänyt, joten en tiedä millaista jälkeä olen saanut aikaan. Mutta minua pelottaa haukkasinkohan liian kovan palan... Olisiko pitänyt "tyytyä" vesiväreihin... Vaikuttavat tosi voimakkailta nuo Inktenset, minulle olisi varmaan ollut ne vesivärikynät sopivammat, kun olen kuitenkin ihan noviisi tuossa värittelyssä...
No, ei ne tietysti hukkaan mene, kun talossa on noita taiteilijoita. Mutta olihan se kyllä aika uskalias ostos, vaikka sitä vuoden verran olenkin suunnitellut. HUH HUH!
Nyt menen harjoittelemaan... ;)

Ai niin. Kävin minä tapettikaupassakin kysymässä, josko sieltä saisi tapettikansioita. Kerrankin onnisti, ja sain mukaani kansion, jossa on paljon aivan ihania helmiäistapetteja. Lisää korttimatskua :D Laitan tähän pari mallikuvaakin siitä materiaalista.

keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Mukavaa postia

Ihanaa, ihanaa!!! Eilen sain taas mukavaa postia, kun postissa tuli muhkea kuori. Kuori oli Heliltä saamani blogivoitto ja sisälsi paljon kaikkea ihanaa. Kuoresta paljastui kuviopaperipakkaus, paljon kaikenlaisia ja -kokoisia stanssattuja papereita, aika kasa leimakuvia, leimasin, paperikukkia, nauhoja ja kaksipuolinen teippirulla nauhojen kiinnitykseen passelia leveyttä.
Lisään kuvan tavaroista, joten katsokaa ja ihailkaa. Kiitos Heli, paketti oli mahtava!

sunnuntai 11. tammikuuta 2009

2009

Oli pakko kirjoittaa, kun oli niin kiva lukema tuossa mittarissa; 2009. Harmi, kun tää laskee kaikki lataukset, eikä pelkästään kävijät... Mut oon niin osaamaton, etten osaa vaihtaa tuota...

Viikonloppu on mennyt flunssaa sairastaessa, ja eka kertaa tälle vkl:lle oon tässä koneellakaan. Eipä ole jaksanut testailla noita uusia Sinisiivestä tulleita juttujakaan, mutta jospa tää tästä alkaisi helpottaa.

perjantai 9. tammikuuta 2009

Joululahjani kuopukselta

Joulupukin lahjojen lisäksi ostamme myös perheen kesken lahjoja, ja nyt jouluna sain isommilta tytöiltä ihania puseroita. Keskimmäinen oli tehnyt meille vanhemmille yhteiseksi cd/dvd-tornin puutöillä. Se pitää vielä kesäaikaan käsitellä tummemmaksi, jotta on sitten samaa sarjaa, kuin hänen vuosi sitten tekemänsä säilytysarkku. Nyt torni on vielä puun värinen, kun aika koulun teknisten tunneilla oli loppunut kesken ja se petsilakkakin oli kotona. Toiseksi nuorimmalta saatiin yhteiseksi lasinen ihana kynttilämalja, jossa oli valkoista koristehiekkaa ja iso valkoinen kynttilä, itse kirkas lasiastia oli kuvioitu punaisilla poroilla. Nuorimmaiselta saatiin yhteiseksi enkelikynttiläjalka ja pakkaus pitkiä valettuja kynttiläitä. Lisäksi sain häneltä nämä askartelutarvikkeet, jotka vihdoin sain kuvattuakin tänne.Kyllä lapset on niin ihania <3<3<3<3<3

Tämä nuorimmainen on vasta 7v, niin eikö ole hellyttävää...!?!!

Ostoksia

Jee, jee, jee! Sinisiiven tilaus saapui! Oli nopsaa toimintaa, kun keskiviikkoa vasten yöllä tilauksen sinne tein, ja paketti tuli kotiin jo tänään aamulla! Voin suositella lämpimästi kaikille!
Hetihän se paketti piti avata, ja kaikki tilaamani siellä oli siistissä järjestyksessä. Ja voi, se paperi pakkaus oli sitten niiiin ihana!!! Eihän niitä raski käyttääkkään. Lisään kuvaakin tänne, kunhan löydän pienemmän kameran, jota itse tykkään käyttää tuota jarkkäriä enemmän. Se pikkukamera vaan tahtoo olla aina jollakin tytöistä, tai ainakin niiden jäljiltä jonkun laukussa taikka muualla, mistä en arvaa sitä mennä kaivelemaan... Mutta kuvaan kyllä tilauksen, ennen, kuin alan sitä "tuhota".

Eli tässä tämä tilaukseni kuvattuna. Kaksi stanssattua jouluarkkia ja yksi hologrammi ruusuarkki, joka ei sitten ollutkaan ihan niin ihana, kuin kuvittelin. Ne ihanat Joy:n kuviopaperit ja tarrahelmet samaa värisävyä. ihan pienenpieniä tarrastrasseja, jotka nekin oli niin mahdottoman pikkuruisia, mut eiköhän ne jossain käytettyä tule. Koholakka, rulla kapeaa kaksipuoleista teippiä ja rasia 4mm Glue dropseja. Ai niin, ja tarpeet noita ihania prismaenkeleitä varten.
Alempana tarkempi kuva tuosta paperisetistä ja niistä helmistä. Ihanasti sävysävyyn ;)


Yökyöpeli kun olen, löysin viimeyönäkin paljon uusia mielenkiintoisia blogeja, joten menempä taas sinne vierailemaan :)

Kortinteko-ohjeita

www.youtube.com/watch?v=MLZ24FzDvBs&feature=channel
Täältä löytyy ihania kortinteko-ohjeita. Kun osaisi vain linkittää nämä oikein...

keskiviikko 7. tammikuuta 2009

Arvontavoitto

Ihanaa, kohdalleni oli satunut elämäni ensimmäinen blogivoitto Eeppilän Helillä oli uuden vuoden kunniaksi blogiarvonta, osallistuin ja BANG, voitto sattuikin kohdalle!
Toinen osoitteeni on nykyisin täällä netissä, kun viimeaikoina on tullut todella paljon käytyä netissä ihailemassa kaikkia ihania kortteja, ja nettikauppojen sivuilla haaveilemassa niistä kaikista ihanuuksista. Enää en edes tunne pitäväni tätä vaisua blogiani ihan yksin, vaan olen niin onnessani, kun tänne on alkanut tulla kommentteja. Ja elämäni ensimmäinen blogiarvonnan voitto, sekin tuntuu niin mahtavalta! Sen tunnen olevan palkinto siitä, että minusta itsestä on tullut aktiivinen blogikommentoija.

Eilen illalla rohkaistuin tekemään myös elämäni ensimmäisen askartelutarviketilauksen Sinisiivestä. Tilasin kolme stanssattua 3D-arkkia, setin uusia papereita, gluedotseja, koholakan, strassi- ja helmitarroja, rullan kapeaa kaksipuoleista teippiä ja helmienkelipaketin.. Leimasimia en vieläkään raskinut tilata, vaikka niiden perään käynkin monta kertaa päivässä kuolaamassa eri nettikauppojen sivuilla.
Miten maltan odottaa tuota pakettia, ja arvontavoittoa... Apua!!!

lauantai 3. tammikuuta 2009

Surunvalitteluun


Tässä yksi tämänkin sarjan kortti, jonka tosin tein jo viime keväänä mieheni tädille hänen menetettyä puolisonsa.
Kortti on helmiäis-sininen, taitettu A4:nen. Kuvana lilasävyinen 3D, taustalla vaalealilaa kuitupaperia, hopeaääriviivalla kehystetty ja hopealla Lämmin Osanotto. Nauhan punoin hopeanvärisestä langasta ja tein päähän tupsut samasta langasta purkaen. Sisällä oleva paperi samaa vaaleanlilaa, tekstit tummansinisellä.
Tuli omastamielestäni peräti melko onnistunut osanotto.

Jehkottaren haaste

Hupsis, kun aika hurahti tässä koneella. Olen käynyt ihastelemasa muiden ihania kortteja. Siis ovat niin mahtavia, että siellä ihmetellessä ja ihastellessa meni monta tuntia ihan huomaamatta...

Nappasin sieltä taas Jehkottaren uusimman, ja siis tämän vuoden ensimmäisen korttihaasteen, jonka ihanan luonnoksen oli tehnyt Oliveria.

Viimeistelin tänään pari aikaisemmin tekemääni korttia - ihan vain kimalleliimalla, pitkästä aikaa. Toinen korteista lähtee serkkuni tyttärelle, joka täyttää loppiaisena täydet 20v. Toinen on vauvakortti vanhan ystävämme joulunalus-sunnuntaina saaman piskuisen tyttären kunniaksi.


Nyt on mentävä ottamaan lääkkeet ja pehkuihin, tai taas on aamulla vaikeuksia päästä ylös.