maanantai 22. marraskuuta 2010

Maarrraasskuuu

Maanantaina siis olin Ryhmätalolla. Keskiviikkona olisi ollut kans talolla käynti, mut talo oli auki vain aamupäivän, niin enpä parin tunnin takia viitsinyt sinne mennä, kun ei ollut työtä, jota olisin heti päässyt jatkamaan. Lasityön aloittamisessa menee kuitenkun jonkin verran aikaa, kun etsii mallin, piirtää sen lasille ja leikkaa palat irti.

Perjantaina hain taas Johannan. Lauantaina käytiin Jonnan ja Mintin kans Kekripukin polttoa katsomassa kaupungilla ja alkoi olla jo aika liukas keli noin kesärenkailla ajettavaksi, kun lunta oli satanut hiljalleen koko päivän.
Illalla katsottiin sitten telkkarista tullut Tonttu-elokuva.
Sunnuntaina koetettiin mennä junalipun ostoon, mutta oli niin liukasta, ettei päästy ajamalla aseman "mäkeä" pihaan, vaan tyttöjen piti työntää Volvoa, niinpä lippuluukku oli ehtinyt mennä kiinni, ja lipun osto siis jäi.
Asemalta lähdettiin sitten viemään Johannaa kotiin, mutta liukkaus teki tepposet siinäkin, kun ei Teppanan risteyksestä päästykään Paltaniemen tielle, vaan jouduttiin tekemään, taas tyttöjen avustuksella, risteyksessä "uukkari" ja Mintti lähti saattamaan Jonnaa kävellen Kämppätielle. Soittivat Jonille, joka lupasi tulla vastaan kävellen.

Maanantaiaamuna oli taas aikainen herätys, kun Mintti lähti töihin ja minä 6,20 junalla kohti Turkua. Mintti lähti kyytiin, jos sattuisi taas olemaan liukasta, enkä omin avuin pääsisi Volvolla aseman parkkiin. Mutta sinne kuitenkin päästiin ihan ilman kommelluksia. Mintti lähti kohti työpaikkaa ja minä menin junaan.
Iltapäivästä olin taas Turussa.
Kävästiin Karin isän luona ja sieltä lähtiessä ajettiin Allin Grillin kautta. Jututettiin Allia siellä ja päästiin sisälle tutustumaan grilliin, jossa, toisin kuin Paraisten paikassa, oli jopa asiakkaita käymässä. Alli maistatti itsetekemäänsä majoneesia (NAM!!) ja ostettiinpa sitten itsellekkin kerroshampurilainen kokeeksi, ja tosi iso ja hyvä se olikin, NAMI NAMI!!

Viikolla ei ihmeempiä tapahtunutkaan, mutta viikonlopuksi tuli taas Jani isänsä luo, ja Tanjakin oli yöt Aunelassa, lauantain vastaisen yön siellä oli myös Jenni Tanjan kanssa. Lauantaina käytiin kaupassa ja illalla leivoin isänpäiväksi mokkapaloja. Sunnuntaina tuli sitten Hannukin käymään ja syötiin isänpäivälounas kaikki yhdessä, jonka jälkeen herkuteltiin vielä kakulla ja mokkapaloilla. Mokkapaloja vietiin myös Sepolle (ja omenapiirakkaa Jarmolle), kun porukalla käytiin hänen luonaan.

Viikko oli jälleen hiljainen. Alkuviikosta sain ihanaa postia, kun sain Sanden pikkujoululahja-vaihdon itselleni. Paketti oli todella runsas ja ihana! Se piti sisällään leimakuvia, stanssattuja taustapapruja, nauhoja ja pitsejä, rusetteja ym. Sittenpä olenkin tehnyt taas kortteja ja kortteja. No, torstaina Kari halusi korvapuusteja, niinpä aamusta tehtiin taikina, josta leivoin korvapuusteja ja voipullia.
Perjantaina meillä oli aika Potkuriin, jossa käytiin juttelemassa taas yrityksen perustamisesta ja saatiin oikeinkin vihreää valoa tuota suunnittelemaamme paikkaa kohtaan. Iltapäivällä käytiin maksamassa taas laskuja ja sitten ajettiin Sepon luo päiväkahville. Sepolle ja Jarmolle vietiin tuoreita pullia kahville, ja hyvinhän nuo maistui.
Sieltä palatessa ajettiin Myllyn kautta, ja Kari osti mulle Derwent Inktenset 49,95 tarjouksessa Suomalaisessa Kirjakaupassa. Kotiin tultua ilta menikin sitten ihan vain Sandelta saamiani leimakuvia värittäessäni, ja Karin ollessa koneella.

Lauantai meni yhtä hiljaisesti kuvia värittäessä ja kortteja tehdessä, joita alkaakin olla jo tosi paljon. Mihinhän ne oikein saa menemäänkään...
Sunnuntaina käytiin Maskussa päiväkahvilla ja vietiin sinnekkin pakkasesta "tuoretta" pullaa maistiaisiksi.
Illalla Hannu soitti, etteivät pääse Ihmemaahan Janin kans, kun mukana pitäisi olla jompi kumpi vanhemmista. Höh, Hannu on käyttänyt Jania kymmenen kertaa siellä, eikä ongelmia ole aiemmin ollut, onhan Hannu täysikäinen, eikä säännöissä mainita vanhemmista mitään. No, ei kun menoksi ja selvittämään tilannetta. Niin sitten oltiin ilta taas Ihmemaassa, ja seuraaviksi kerroiksi on asia sovittu, että Jani pääsee sinne täysi-ikäisen veljensä kanssa, eikä joka kerran tarvi meidän olla siellä vahtimassa.
Sinne sain myös suru-uutisia, kun isäni soitti, että setäni ja kummisetäni oli kuollut iltapäivällä, eli hautajaiset olisi tiedossa.
Illalla tein vielä muutaman kortin ja sitten vain nukkumaan ja potemaan selkäsärkyä.

Nyt on vain tämä viikko täällä Turussa, ja sitten perjantaina taas kohti Kajaania, jossa Jonna oottaa kuulema kuumeisesti äidin tuloa.

Alkuviikko meni rauhallisesti kotona. Tiistaiaamuna Hannu kävi hakemassa talvitakin, joi pullakahvit ja lähti töihinsä. Keskiviikkona leivoin taas pullaa ja korvapuusteja, kun Hannulla on ensiviikolla syntymäpäivät ja kuitenkin olen lähdössä taas perjantaina Kajaaniin.

3 kommenttia:

sari kirjoitti...

Voi miten kauniita kortteja sulla on alemmassa postauksessa! Ite olen, kuten varmaan huomasit kukka fani...=)

Kiti kirjoitti...

Vaikka tarinastasi käy ilmi kipua ja nyt suruakin Setäsi kuoltua niin paljon on ympärilläsi ihmisiä rakkautta se kuulostaa niin upealta. Voimia ja valoa sulle taas toivotan. PS: Niistä kanelitangoista Jos Tiimarista ostat sellaisen kranssiin tarkoitetun nipun joka on rautalangalla sidottu yhteen niin ne on myös liimattu kasaan :( ja irrottelu onkin sitten vasara hommia >tuloksena sirpaleisia kaneli riepusia. Tämä mun pussukka delicata kanelitangot 150g (n.30kpl tankoja)jonka ostin stockalta makso muistaakseni n. +-3€

TaijuS kirjoitti...

Kiitos Sari, ja kiitos Kiti!
Kiitos Kiti kanelitankotiedoista! Täytyy sitten pitää marketeissa silmät auki.