perjantai 9. syyskuuta 2011

Kotona taas

Kajaanin reissu tuli tehtyä, mutta se meni vähän mönkään, kun sairastuin. Jäi lasten luona olokin hieman lyhyemmäksi, eikä Kemissä tullut käytyä ollenkaan, kun flunssa iski just, kun päästiin Kajaaniin.
Alkumatkasta jaksoin ajaa noin 60 km,kun jo piti vaihtaa kuskia. Kari vaihtui ajamaan ja ajoikin sitten koko loppumatkan Mariannan luo asti. Siellä olikin Siamakilla ja Mariannalla riita menossa ja niin me sitten mentiinkin Susannan ja Apon luo naapuriin. Sinne tuli Johannakin ja oltiin sitten yötä siellä, vaikka aluksi oli puhe majoittua Mariannan ja Siamakin luo.

Lauantaina haettiin Johannan ratsastusvälineet, kävästiin torilla syyskuun markkinoilla ja sitten mentiin Kylmän tallille, jossa Jonnalla oli ratsastustunti.

Tallilla vierähtikin pari tuntia ja sieltä mentiin sitten taas Sussun luo. Iltapäivä oltiin siellä, samoin yö.
Sunnuntaina ei tapahtunut sen ihmeempiä, paitsi tyhjennettiin Siamakin varasto minun tavaroista ja pakattiin ne autoon valmiiksi. Sitten Mintti leipoi omenapiirakan tuomistamme omenista, sillä ja vaniljavaahdolla herkuteltiin . Illalla vein Jonnan Pohjolankadulle. Jonna itki ja kiukutteli taas tulevaa eroa, mutta minkäpä minä tässä tilanteessa sille mahdoin.

Maanantai aamu meni Sussun luona ja kun Sussu ja Apo lähtivät asioille, lähdettiin mekin kaupungille. Mintti ilmoitti, että saadaan minun tavarat sen kaverin varastosta, jossa ne on olleet muutostani asti, vasta illalla viiden aikaan. Käytiin kahvilla Pekka Heikkisen Leipomossa ja odotettiin, että Jonna pääsee koulusta. Kari tarjosi Jonnallekkin pientä herkkua välipalaksi ja sitten mentiin viettämään iltapäivää jokirantaan ja Kajaanin linnan raunioille. Sieltä käveltiin vielä kirjastolle, jossa Kari osti vielä Jonnalle jäätelön. Sen jälkeen meidän pitikin lähteä ja Jonnakin lähti kotiin.
Käytiin Mintti hakemassa kyytiin ja sieltä sitten Suvin luo tavaroita hakemaan. Kyllä auto tulikin täyteen, ja osa jäi vieläkin sinne varastoon. Käytiin vielä ennen lähtöä ABC:lla kaupassa ja minä söin siellä herkullisen ruisjuustopekonipurilais-aterian. Vielä tankille ja sitten matkaan kohti Turkua. Nyt jaksoin ajaa melkein puoleen väliin matkaa, ennen kuin vaihdettiin kuskia. Vettä sateli ja oli pilkkopimeää. Kotona oltiin kahdelta yöllä.

Ei kommentteja: