torstai 16. syyskuuta 2010

Heinäkuu 2010

Torstaina 1. heinäkuuta oli Turussa keskiajan markkinat, jonne mekin Karin ja Janin kans mentiin. Siellä tutustuttiin keskiaikaiseen mahlakaljaan. Janin kanssa tapeltiin makkarasta kaalinlehtikäärössä ja narskuteltiin omenanekkua. Tori oli todella mielenkiintoinen monine käsitöineen ja tarjontoineen.

Käytiin myös kauppatorilla ja lähestulkoon pelleillessään käytiin muutamassa koruliikkeessä katsomassa sormuksia. Bussipysäkillä sitten kiusasin Karia jänistämisestä, niinpä Kari tarttuui kädestäni ja talutti minut lähimpään sormuskauppaan. Niin sieltä ostettiin sitten kihlat; minulle aivan ihana neljän timantin sormus ja Karille perinteinen sileä sormus.
Illalla sitten Kari kauniiden sanojen kera pujotti sormuksen sormeeni.

Lauantaina oltiin Karin ja Janin kanssa Kupittaalla maauimalassa, josta laittelin tekstiviestiä vanhemmilleni kihlauksesta. Ilma oli aivan ihana ja uijia sen mukaisesti.
Mummi ja Rane haki Janin luokseen Maskuun ja Kari kertoi kihlausuutisen myös äidilleen, joka oli kovin yllättynyt pikaisesta kihloihin menosta.
Sunnuntaina käveltiin Karin ja Hannun kans taas Impivaaraan minigolffaamaan - se on kivaa, vaikka häviänkin aina miehille. Äiti soitti Paltamosta ja onnitteli kihlauksesta, jonka myönsi tulleen täysin puun takaa, mutta eivät onneksi olleet ainakaan vihaisia asiasta.
Maanantainakin käveltiin paljon; ensin kaupungille, sieltä Karin isän luo, sieltä palattiin Kupittaan ja jokirannan kautta Kauppatorille, josta viimein bussilla Aunelaan.

Tiistai oli jälleen haikea, kun 13,05 junalla lähdin taas takaisin kotia kohti. Nyt suunniteltiin kuitenkin jo Karin Kajaanin vierailua, ja Facebookin ja kännyköiden avulla pidettiin yhteyttä toisiimme.

Seuraavalla viikolla keskiviikkona eli 14.7. Kari sitten tulikin jo Kajaaniin.
Torstaina käytiin ensin kaupassa ja ostettiin minun nuorimmaiselleni Johannalle ihana hopeinen enkeli-kaulakoru 9-vuotislahjaksi. Sitten ajettiin Paltamoon Jesse-poikani haudalle ja sieltä Kivesjärvelle. Päivä menikin sitten ensin vanhempieni kesäpaikalla, ja sitten vielä kotona Paltamossa.
Perjantaina Jonna tuli minun luokseni viikonlopuksi. Käytiin uimassa läheisellä Prikatin lammella, ja oli ihanaa.
Lauantaina ajettiin taas mökille, jossa Jonna leikki tuntikaudet leikkimökissään ja uitti Karin avustuksella leikkilaivoja ja ankkoja joessa. Edes ympärillä pörräävät ja pistelevät ötökät ei tyttöä haitannut, vaan hänet piti maanitella ja lahjoa mökiltä pois. Mummulassa käynti ei onnistunutkaan, koska vanhempani olivat kylässä sukulaisten mökillä Suomussalmella.
Sunnuntaina ajettiin Vuuokattiin, jossa tavattiin Karin vanhoja tuttavia. Sieltä sitten vietiin tyttö Sotkamoon, Hiukkaan uimaan. Tuulisen ja viileän sään takia vesi oli jäähtynyt kovasti, niinpä sitten ajeltiin Kuluntalahden kautta Kajaaniin ja vietiin Jonna takaisin isälleen.

Maanantaiaamuna pakattiin auto, tavattiin pikaisesti vanhemmat kaupungilla ja sitten Volvon nokka kohti pohjoista, Kuivaniemeä ja ystäviäni. Itse viitsin ajaa Raappananmäkeen saakka, siellä sitten siirtyi Kari kuskiksi. Ystäviä oli ihana nähdä, ja ilta menikin lasten kanssa touhutessa ja jutellessa. Yötä oltiin ystävieni luona.
Tiistaina aamupäivästä lähdettiin sitten Tornioon, ja Kuivaniemelle jäi kaksi itkevää lasta. Ensin ajettiin Karin siskon luo heidän puutarhamökille. Tosi kiva paikka; uusi ja aurinkoinen mökki ja pieni palsta kasvimaineen ja kukkapenkkeineen. Sieltä ajelimme Marin perässä hänen ihanaan, avaraan kotiinsa Tornioon, ja samantien lähdimme Marin autolla Haaparantaan. Sieltä ostettiin iso kasa SodaStream-makuaineita, ja sitten kiireenvilkkaa pois sieltä ihmispaljoudesta, takaisin Marin ihanaan, valoisaan kotiin, jossa Mari tarjosi ruuat ja jäätelö-kahvit jälkiruuaksi jutustelun merkeissä. Sitten olikin jo aika lähteä paluumatkalle kohti Kajaania.
Keskiviikkona sitten piipahdimme viemässä Haaparannasta ostamiamme makuaineita vanhemmilleni ja sitten käytiin vielä ostamassa itsellekin SodaStream-kone.
Torstaina lähdimme sitten Karin kanssa päiväjunalla kohti Turkua ja illalla olimme taas Aunelassa.

Perjantaina käveltiin jälleen Karin isän luona, joka alkaa tulla minunkinlaiselle ujopiimälle tutuksi, kun on sellainen välitön ja mutkaton tyyppi. Myöhemmin saatiin Karin Mitsukin korjaamolta. Haettiin sitten Jani mukaan ja käytettiin porukalla Mitsua katsastuksessa, mutta sen verran oli vikoja, että kävelyt jatkuivat.
Lauantaina käytiin poimimassa kesän viimeisiä mansikoita; 3,50/kg ja sankollinen teki 19€. Päivä siinä meni mansikoita poimiessa, puhdistaessa ja pakastaessa, niin pieniä ne jo olivat.
Viikko meni touhutessa kaikenlaista. Torstaina kuun lopulla oli jokirannassa DPTL-konsertti ja sitä ja ihmispaljoutta tietysti piti käydä ihmettelemässä siellä. Istuttiin päivä Vaakahuoneella ja tutustuin Karin exän siskontyttöön, Johannaan. Kivaa oli, kun vielä lähtiessä katsottiin huimia benji-hyppyjä, joita uskalikot tekivät.

2 kommenttia:

saril kirjoitti...

Kiitos blogi vierailustasi!!
Paljon onnea kihlauksesta!!!:)

TaijuS kirjoitti...

Saril; Kiitos kaunis onnitteluista, ja myöskin vastavierailustasi blogiini!