keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Kesäkuu - ensimmäinen reissu Turkuun

Vielä torstaina olin kahden vaiheilla ja jahkasin lähteäkö Turkuun, vai enkö lähde ja jos lähden, niin menenkö yksin vai otanko Mariannan mukaan... Kauhea pulma!
Iltapäivällä kaupasta lähtiessä Mintti sanoi, että aja nyt sinne asemalle, niin käydään ostamassa meille liput huomiseksi sinne Turkuun, joten tyttöä on siis kiittäminen siitä mitä jatkossa tulee tapahtumaan ;)

Perjantai aamuna klo 6.20 siis lähdettiin tytön kanssa kohti etelää ja Turkua. Ja kauhea parvi perhosia vatsassa...
Iltapäivällä viimein, 7,5 tunnin junassa istumisen jälkeen tultiin vihdoin Turkuun, ja pelosta huolimatta meitä oltiin kuin oltiinkin vastassa asemalla. Sieltä sitten ajeltiin Karin luo Turkuhallin kupeeseen.

Jännitti ihan valtavasti, mutta siitä sitten kuitenkin päästiin juttuun ja pikkuhiljaa viikonlopun aikana alkoi jännityskin hellittää.
Karin tytär, Tanjakin, tuli isänsä luo yöksi. Pelotti kuinka tyttö suhtautuisi isänsä uuteen tuttavuuteen, mutta kaikki meni hyvin, ja sekin pelko alkoi sitten hellittää.

Lauantaina jo alkoi pähkäileminen lähdenkö sunnuntaina Mintin mukana kotiin, vai jäänkö vielä pariksi päiväksi Turkuun Karin luo.
Käytiin Ruissalossa kävelemässä ja jutusteltiin kaikenlaista, vaikka minä taisin olla paremminkin kuuntelupuolella ujouttani. Ja niin siinä sitten kävi, että sunnuntaiaamuna Mintti nousi yksin pohjoiseen menevään junaan Karin ja minun jäädessa vilkuttamaan asemalle. Minä jäin siis vielä muutamaksi päiväksi Turkuun ja siitä alkoi minun Turkuun tutustumiseni.

Tutustuminen uuteen kaupunkiin aloitettiin Turunlinnaan tutustumalla ja jokirannassa kävellen. Tehtiinkin pitkiä kävelylenkkejä.

Keskiviikkona sitten hieman haikein mielin lähdin kotiin Kajaaniin tietämättä koska seuraavan kerran nähtäisiin, vai nähtäisiinkökään enää.
Sikäli hienosti meni ensimmäinen reissu Turkuun, että ensimmäisen unettoman yön jälkeen en ole tarvinnut ainuttakaan unitablettia. Niiden syönti jäi siihen!

Lopulta päätin mennä takaisin Turkuun jo juhannukseksi, siitäkin huolimatta, että Karin nuorimmainen oli tulossa isänsä luo lomaa viettämään.
Oletus oli, että pääsisin lähtemään Kajaanista aikaisintaan torstaina, luultavimmin kuitenkin vasta juhannusaattona, perjantaina, mutta siihen tulikin yllättäen muutos, kun kuulin nuorimman enoni tulleen käymään Turusta ja palaavansa sinne takaisin juhannukseksi. Sain päähäni kysyä kyytiä enoltani, ja tiistaina ollessamme Mintin ja Johannan kanssa tapaamassa vanhempiani käytiin myös enoni, luona. Rikun kuullessaa minun kaipaavan kyytiä Turkuun hän oitis suostui ottamaan "liftarin" kyytiinsä.

Riku antoi minulle kolmevarttia aikaa ajaa 40 km Paltamosta kotiin, pakata ja käydä pikasuihkussa. Olin kuin olinkin valmiina Rikun tullessa pihaan hakemaan.
Matka meni rupatellessa ja vasta Iisalmessa, Rikun pitäessä tupakkataukoa, ehdin soittamaan Karille muuttuneista matkasuunnitelmista. Hieman tuli Karille yllätyksenä, kun kerroin minun olevan jo matkalla Turkuun.

Aamuyöstä, parin välipalan ja muutaman tupakkatauon, kello 4.30 oltiin viimein taas Turkuhallin kupeessa.
Keskiviikko alkoi jännittävästi, kun heräsin aamulla tekemään tuttavuutta Janin, Karin pojan kanssa. Sälli oli niin välitön, ettei siinä kumpikaan kauaa vierastanut, vaan pian oltiin jo kavereita.
Vieläkin suurempi jännityksen aihe oli mulla edessä iltapäivällä, kun Karin, Janin ja Tanjan kanssa mentiin käymään Maskussa Karin äidin luona. Visiitin jälkeen pääsin kuitenkin uimaan tuskanhikeä pois Maskun Rivieralle, kunnan hiekkamontuille. On muuten aivan mahtava uimapaikka, jossa tuli kesän aikaan sittemmin useamminkin käytyä uimassa.

Niin tuli juhannus. Illasta oltiin Maskussa paistamassa makkaraa Karin, Janin ja Hannun, Karin vanhimman pojan kanssa. Jani jäi sitten juhannusta viettämään mumminsa luo ja me lähdettiin katsomaan juhannushumua Ruissaloon. Siellä ei kuitenkaan nyt kokkoa poltettu, vaan paikka oli hiljainen ja autio. Niinpä ajeltiin sitten Naantalin Kuparivuorelle katsomaan presidenttiparin juhannuskokkoa Kultarannan edustalla. Kokko olikin sytytetty jo ilta kymmeneltä, joten paras roihu jäi näkemättä, mutta ihan mahtavaa oli silti.

Juhannuspäivänä oli sitten kutsut Rikun luona käymään ja jännitettävää riitti sillekin päivälle, kun Varissuolle alellessamme poikkesimme ensin Karin isän luona. Hän oli kuitenkin niin rento, ettei kauaa tarvinnut häntä ujostella.

Juhannuksen aikaan Kari kosi minua ja vastasin myöntävästi! Kihlajaisia suunniteltiin lokakuun kymmenenneksi, eli kihlajaispäivä olisi 10.10.10.

Juhannuksen jälkeisenä tiistaina vietiin Karia auto korjaamolle, ja sen jälkeen tulikin käveltyä tosi paljon, kun tutustuttiin Turkuun jalkapatikassa. Tiistaina kävin pelaamassa ensimmäisen kerran minigolffia ja hauskaa oli! Ilmat oli todella ihanat ja sainkin golfradalla ja rannalla vietettyinä päivinä upean Rivieran rusketuksen, kun Kari taas poltti itsensä oikein pahemman kerran.

2 kommenttia:

Susa kirjoitti...

Sullepa onkin tapahtunut ihania!! Onnea teille :)

TaijuS kirjoitti...

Kiitos kaunis Susa!
Korttejakin on tullut tehtyä muutamia, pitäisi vain saada kuvattua ne. Joten pikkuhiljaa nuukahtanut bloginikin herää henkiin taas minun laillani!